De ce este benefic să consumăm goji?

Fructele goji au fost folosite în medicina tradițională chineză de peste 2000 de ani. Legendele spun că au fost consumate de călugări în Munții Himalaya cu mii de ani în urmă pentru a ajuta la meditație și pentru a obține sănătate, vitalitate, longevitate, energie și rezistență.Scăzute în calorii, fără grăsimi, o sursă bună de fibre […]

Reteta lapte de migdale

Lapte de migdale Ingrediente:170g migdale crude1 l apa​ filtrata1 lingura miere sau sirop de artar dupa gust​Mod de preparare​:​Pasul 1: Lasa migdalele sa stea in 450-500ml de apa peste noapte (vezi sa fie acoperite complet de apa). Daca poti sa le lasi 24 de ore, este cu atat mai bine.Pasul 2: Scoate migdalele din apa […]

De ce sa consumam gutui

gutui

Gutuile unul din cele mai reprezentative fructe ale toamnei,nu au numai un rol nutritiv cat si unul terapeutic rar întâlnit, încă din antichitate, frunzele, fructele cât şi seminţele gutuiului au fost folosite atât în gastronomie cât şi în medicina populară.Cu 4.000 de ani în urmă gutuile erau folosite de romani, dar şi de greci pentru […]

Sacrificii și performanță în gimnastică

Eșecul de la Rio. Era de așteptat să se întâmple. De 40 de ani, consumăm mult, dar punem în loc din ce în ce mai puțin. Câte centre de juniori erau în 1980 și… câte au mai rămas astăzi? În directă legătură cu schimbarea vremurilor, s-au modificat esențial  atitudinile, comportamentele… mentalitatea. Sportivele nu mai acceptă […]

Cum trebuie sa facem cumparaturile de alimente

Cum trebuie sa facem cumparaturile de alimente

Trebuie sa invatam cum sa raspundem incercarii la care ne supune un produs alimentar din varietatea celor disponibile din magazine, dar mai ales cum sa cumparam mancare intr-un mod inteligent, fara a alege la intamplare, bazate pe culorile sau dimensiunile ambalajelor.Inainte de a merge la cumparaturi de alimente, este recomandata intocmirea unei liste cu produsele […]

Sanatatea din ghimbir

ghimbir

Oameni dragi și veseli, în acest articol dezbatem intimitatea unei specii controversate a lumii vegetale!!!Și cum personajul principal este SUBIECTUL! Cine? GHIMBIRUL Ce? ……și cum totul are un început…Vă prezint o particică din universul lumii vegetale, adică un fir de nisip dintr-un deșert în marea lui splendoare și totuși de o importanță majoră pentru noi […]

Extraordinarele proprietati ale macesului. O importanta sursa de vitamina C

proprietati ale macesului

Ce poate să fie mai expresiv decât culoarea roșie, extrem de vie a pseudofructelor de măceș, gustul dulce – acrișor, înviorător, care inspiră sănătate de la prima vedere.Măceșul – arbust spinos de 1-3 m, tulpina este acoperită de țepi mici, ascuțiți, sub formă de cârlig, fiind alungită, ramificată, cu ramuri lungi, lucitoare. Frunzele sunt dispuse […]