Reteta lapte de migdale

Lapte de migdale

Ingrediente:

170g migdale crude

1 l apa​ filtrata

1 lingura miere sau sirop de artar dupa gust​

Mod de preparare​:

Pasul 1: Lasa migdalele sa stea in 450-500ml de apa peste noapte (vezi sa fie acoperite complet de apa). Daca poti sa le lasi 24 de ore, este cu atat mai bine.

Pasul 2: Scoate migdalele din apa si pune-le intr-un blender cu 350ml apa proaspata. Adauga si indulcitorul (mierea sau siropul de artar) si vanilia. Mai poti adauga, daca vrei, putina scortisoara, nucsoara proaspat rasa, sau coaja de lamaie rasa fin.

Pasul 3: Amesteca-le in blender la viteza mare aproximativ 3 minute.Apoi, opreste-te si mai adauga 450ml apa. Acum este momentul in care trebuie sa verifici daca laptele este destul de dulce.​

Daca nu, poti sa mai adaugi putina miere. Amesteca din nou, timp de un minut, la viteza mare.​

Pasul 4: Ai nevoie de o strecuratoare si de cateva fasii de tifon.

​Trece tot amestecul prin ele si ai rabdare pana se stoarce bine. Lichidul obtinut este un lapte de migdale consistent si delicios

Cristi Lucuta

Cristi, este antrenor de kangoo jumps, capoeira fitness, no limits și suspensions. Pasionat de sport, nutritie si o viata mai sanatoasa Cristi ajută participanții de la clasele sale nu numai să depasească numeroase provocări fizice, dar și să adope un stil de alimentație sănătos.