Reteta salata de fasole cu ton

Tonul a devenit unul dintre cele mai apreciate specii de pești de pe piață. Gustul delicios precum și calitățiile nutritive îl fac un înlocuitor ideal pentru carnea roșie sau pentru cei cărora le place să adauge câteva varietăți sănătoase dietei lor.
Câteva dintre beneficiile consumului de ton includ: capacitatea sa de a reduce bolile cardiovasculare, scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, întărește sistemul imunitar, crește energia, crește numărul de celule roșii din sânge, reduce inflamația și protejează împotriva diferitelor boli de rinichi.
Cele mai multe beneficii se datorează conținutului impresionant de omega-3, vitamine, minerale și nutrienți ce se găsesc în acest pește delicios. Tonul are, de asemenea, un conținut bogat de seleniu, fosfor, fier , magneziu și potasiu.
Reteta salata de fasole cu ton
Ingrediente:
170g conserva de ton in suc propriu
200g conserva de fasole alba
piper verde
piper galben
1 ceapa mica
Patrunjel
1 lamaie
1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
- Se clateste fasolea si se scurge bine
- Se pune fasolea intr-un bol si se adauga tonul scurs, ceapa taiata rondele, patrunjelul tocat, zeama de lamaie, coaja de lamaie razalita si piperul
- Adaugam uleiul de masline si amestecam bine